Tijdens mindful hatha yoga lessen bewegen we op de adem en hebben we het grootste deel van de tijd onze ogen dicht. We bewegen naar wat goed voelt voor jouw lijf. Ik geef instructies en tips, maar je kunt het nooit fout doen: het gaat er niet om hoe het er van de buitenkant uit ziet. Op deze manier kom je echt helemaal in je lichaam. Je gaat voelen wat zich afspeelt in jouw lichaam. Misschien merk je op dat je allerlei kriebels in je lijf hebt omdat je verliefd bent, en wil je graag licht en soepel bewegen. Maar het kan ook zo zijn dat je voelt dat je eigenlijk heel moe bent. En daarom rustig aan wilt doen. De uitnodiging staat dan altijd om terug te keren naar een rusthouding.

Uiteindelijk bewegen we in en uit de houdingen op de ademhaling, waardoor een ‘flow’ ontstaat. Je komt even helemaal uit je hoofd en je wordt één met de sensaties in je lichaam. Mensen beschrijven deze ervaring als rustgevend en stress verminderend, zelfs tot dagen na de les.

De lessen zijn laagdrempelig en er is geen ervaring met yoga nodig om mee te kunnen doen. Het enige wat je nodig hebt is jouw eigen, mooie lijf.

Thecla (54):

Ik wil je bedanken voor de ongelooflijk fijne en bijzondere les die je hebt gegeven vanochtend. Was voor het eerst sinds jaren dat ik zo rustig en diep kon ademhalen ondanks mijn astma. Fantastisch!

Marian (63):

Maaike geeft yoga zoals yoga bedoeld is. Niet een soort van sportschool yoga, maar elke les zit een filosofie achter en daar wordt, in een goed voorbereide les, naar toe gewerkt. In de Covid19-tijd heeft ze haar cursisten heel goed Digitaal weten te begeleiden. Ik hoop nog lang van haar lessen gebruikt te kunnen maken.

Carla (51):

In de eerste les moest ik op zo’n kussen liggen met mijn rug, voetzolen tegen elkaar en knieën naar buiten, bewuster ademen en ik dacht ojee. Nu weet ik dat zo’n kussen bolster heet en dat de houding heerlijk is en dat het bewust ademen (zeker in de les) heel makkelijk is. Maaike geeft leuk yoga, legt de oefeningen / houdingen uit, de les heeft vaak een thema. De lessen zijn uitdagend, jammer dat ze maar één keer per week zijn.