Yin yoga

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga richt zich op het bindweefsel. Dit weefsel verbindt bloedvaten, botten, pezen en spieren. Het is als een spinnenweb dat jouw lichaam bij elkaar houdt. 

Kennis over het bindweefsel hebben we nog niet zo lang. Voornamelijk omdat voorheen dit weefsel aan de kant geschoven werd als er onderzoek gedaan werd naar bijvoorbeeld organen. Sinds een aantal jaar is het belang van bindweefsel steeds duidelijker. We weten nu bijvoorbeeld dat onopgeloste emoties en spanningen zich kunnen opslaan in dit weefsel.

Yin Yoga is er specifiek op gericht om jouw bindweefsel vrij te maken van verklevingen zodat je energie weer vrij kan stromen. Bindweefsel wordt soepel als de vezels gestretcht worden en de micro doorbloeding gestimuleerd wordt. In Yin Yoga houdingen blijf je langere tijd in houdingen waarin je geen spierspanning gebruikt. Hierbij ontstaat de gewenste stretch in het bindweefsel.

In deze video licht ik toe wat Yin Yoga is.

Yin Yoga online

Yin Yoga kun je heel goed vanuit huis doen. Je richt een rustige plek in met jouw favoriete yogamat, kussens en een deken. Zet de computer aan en rustige muziek op. Aan het begin van de les check ik in: wat leeft er? In de les verbind je met een thema en krijg je feedback op de houdingen die je doet. Je kunt al je vragen direct tijdens de les stellen.

Deze les is op maandagavond. Veel deelnemers geven aan heerlijk diep te slapen na de les. Een goed begin van de week dus.

De eerste les is gratis zodat je kunt ervaren of dit iets is voor jou. Daarna zijn de kosten 10 euro per les.

 

A tree grows from the roots

Privé Yin Yoga

Een privé Yin Yoga sessie is erg geschikt als je tegelijk met de therapeutische werking van de Yin houdingen ook persoonlijke aandacht en reiki wilt ontvangen.

Tijdens een privé sessie kan ik je helpen om de ideale positie voor jou te vinden in een houding. Ik kan je als je in de houding bent ook reiki geven,  waarmee de therapeutische werking van de houding nog dieper in kan werken.  Als je interesse hebt in een privé sessie, neem dan contact met mij op.