Yin yoga

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga richt zich op het bindweefsel. Bindweefsel verbindt bloedvaten, botten, pezen en spieren. Het is datgene wat alles bij elkaar houdt en ziet er uit als een spinnenweb aan vezels.

Kennis over het bindweefsel hebben we nog niet zo lang. Voornamelijk omdat voorheen dit weefsel aan de kant geschoven werd als er onderzoek gedaan werd naar de meer gedefinieerde onderdelen van ons lichaam. Sinds een aantal jaren is het belang van bindweefsel steeds duidelijker. We weten nu bijvoorbeeld dat onopgeloste emoties en spanningen zich kunnen opslaan in dit weefsel.

Yin Yoga is er specifiek op gericht om jouw bindweefsel vrij te maken van de samentrekkingen in het weefsel zodat in deze ruimte jouw energie vrij kan stromen. Bindweefsel wordt soepel als de vezels gestretcht worden. De vezels komen dan recht naast elkaar te liggen. Er kunnen dan ook watermoleculen langs de vezels glijden. Met de houdingen van Yin Yoga zorgen we voor deze stretch.

Online Yin Yoga

Yin Yoga is heel geschikt om thuis te doen. Het is een vorm van yoga waarbij je diep in jezelf keert. Omdat je deze les online volgt kun je niet afgeleid raken door andere mensen die de les ook volgen, zoals wanneer je de les in een school zou volgen.

Om te ervaren of dit iets is voor jou kun je de eerste les gratis meedoen. Stuur mij een bericht via het contactformulier voor alle informatie.

 

Privé Yin Yoga

In het filmpje hieronder leg ik kort uit wat Yin Yoga is. Een privé Yin Yoga sessie is erg geschikt als je tegelijk met de therapeutische werking van de Yin houdingen ook persoonlijke aandacht en reiki wilt ontvangen.

Tijdens een privé sessie kan ik je helpen om de ideale positie voor jou te vinden in een houding. Ik kan je als je in de houding bent ook reiki geven,  waarmee de therapeutische werking van de houding nog dieper in kan werken.  Als je interesse hebt in een privé sessie, neem dan contact met mij op.