Yin yoga

Bindweefsel yoga

Yin yoga richt zich op het bindweefsel. Het bindweefsel bevindt zich tussen alle onderdelen die je kent zoals bloedvaten, botten, pezen en spieren. Het is datgene wat alles bij elkaar houdt.

Kennis over het bindweefsel hebben we nog niet zo lang. Voornamelijk omdat voorheen dit weefsel aan de kant geschoven werd als er onderzoek gedaan werd naar de meer gedefinieerde onderdelen van ons lichaam. Sinds een aantal jaren is het belang van bindweefsel steeds duidelijker. We weten nu bijvoorbeeld dat onopgeloste emoties en spanningen zich kunnen opslaan in dit weefsel. Yin Yoga is er specifiek op gericht om jouw bindweefsel vrij te maken van deze samentrekkingen in het weefsel zodat in deze ruimte alles kan stromen.

Een belangrijk kenmerk van bindweefsel is dat het soepel is wanneer de vezels gestretcht worden doordat er dan gemakkelijker water over de vezels kan glijden. Met Yin Yoga houdingen stimuleren we deze stretch. Zie onderstaande plaatjes om een idee te krijgen van hoe dit er onder de microscoop uit ziet.

Privé Yin Yoga

In het filmpje hierboven leg ik kort uit wat Yin Yoga is. Een gepersonaliseerde Yin Yoga sessie is erg geschikt als je tegelijk met de therapeutische werking van de Yin houdingen ook persoonlijke aandacht en liefdevolle vriendelijkheid wilt ontvangen.

Tijdens een privé sessie kan ik je helpen om de ideale positie voor jou te vinden in een houding en je daarnaast reiki geven, waardoor de therapeutische werking van de houding nog dieper in kan werken.  Als je interesse hebt in een privé sessie, neem dan contact met mij op.